Učenci 8. razreda so varno in srečno prispeli v Bohinj.
V naslednjih dneh spremljajte njihovo poročanje.

PONEDELJEK, 11.9.

V tabor smo prispeli okoli desete ure. Ker je deževalo, smo se po hitrem postopku nastanili v šotorih. Nato smo šli na ogled tabora in okolice. Po kosilu se je delno zjasnilo zato smo igrali odbojko, nekateri so brali knjigo ali igrali družabne igre. Popoldan smo imeli razne aktivnosti: s kanuju smo se peljali po jezeru, streljali smo z lokom ter reševali delovne zvezke. Zvečer smo imeli predstavitev taborništva.

Lucija Burja

TOREK, 12. 9.

Zjutraj smo se zbudili okoli sedme ure in se odpravili na zajtrk. Po zajtrku smo imeli pouk geografije, po skupinah pa smo izdelali plakate s turistično ponudbo Bohinja. Nato smo imeli nekaj prostega časa, učitelji pa so nam ocenili šotore. Po kosilu (goveji zrezki, pražen krompir) smo se z avtobusom odpravili v Bohinjsko Bistrico na kopanje. Na bazenu smo plavali, plezali po plezalni steni, se spuščali po toboganih in se sproščali v jaccuziju. Nato smo se odpravili proti avtobusni postaji. Avtobus je malce zamujal. Ko je končno prispel, smo se odpeljali nazaj v tabor, kjer smo dali sušiti mokre kopalke in brisače ter se odpravili na večerjo. Sošolka Liza je imela raojstni dan, zato smo jo presenetili s tortico in ji zapeli.Po večerji smo popravljali dnevnike in pisali novice za časopis, nato pa navijali za naše košarkaše.

Žiga Preksavec in Jaka Gartner

SREDA, 13. 9.

Zjutraj smo se zbudili pol ure kasneje kot ponavadi. Potem smo šli na zajtrk in se najedli za dolgo pot do Rodice. Najprej smo šli peš do nihalke, ki nas je peljala na Vogel. Nato smo šli še na sedežnico ter nato nadaljevali peš. Ko smo bili že skoraj čisto pri vrhu, je zelo močno pihalo, zato so se nekateri obrnili. Le najpogumnejši smo nadaljevali pot do samega vrha. Ko smo pojedli malico, smo odšli nazaj. Vsi smo se že videli na sedežnici, kako bomo imeli lep razgled in občudovali lepo pokrajino. A ko smo prišli do sedežnice, so nam povedali, da je zaradi vetra zaprta. Malo smo ‘pojamrali’ in šli naprej do koče. V koči smo se pogreli, kupili kaj za pod zob ali za piti. Nato smo se z nihalko vrnili v dolino in odšli v šotore. V taboru smo igrali odbojko, zvečer pa smo prižgali taborni ogenj. Po večerji smo ob ognju zapeli himno in se igrali igri ‘Kraja zastavic’. Ponoči smo stražili ob toplem ognju.

Timon Mravlje Špilak

ČETRTEK, 14.9.

Po sončni sredi se je četrtkovo jutro začelo z rahlo oblačnostjo. S skupino smo odkolesarili do vojaškega pokopališča. Ogledali smo si grobove, brali napise na spomenikih in se pogovarjali o krvavi 1. svetovni vojni. Potem smo se zamenjali z drugo skupino in odšli veslat s kanuji. Veter je pihal zelo močno, valovi so butali ob kanu in ga premetavali. Voda je pršila in bili smo res mokri. Tekmovali smo do obale in izboljšali čas druge skupine. Privoščili smo si počitek, nato pa smo se učili, kako zavezati ambulantni, kavbojski in ribiški vozel. Nato smo imeli še tekmovanje. Najhitreje in najbolj spretno je vozle vezala Ema. Nato smo se šli res smešno igro s kovanci: ugotoviti smo morali, katera oseba v roki skriva kovanec. Imeli smo tudi dva natečaja: naj risbo na temo Šola v naravi in foto natečaj Deževni Bohinj. Zvečer smo gledali košarkaško tekmo.

Mia Dovč

V Bohinju so učitelji organizirali foto natečaj. Sodelovali so Brina, Gašper, Jure P. in Liza.