Šolska knjižnica je namenjena vsem učencem, učiteljem in strokovnim delavcem šole. V šolski knjižnici vsi obiskovalci upoštevamo knjižnični red. Urnik izposoje je napisan na vratih knjižnice in velja za celo šolsko leto, knjižnica je izjemoma zaprta, kadar je knjižničarka odsotna zaradi nadomeščanj odsotnih učiteljev ali spremstva učencev.

2. APRIL – MEDNARODNI DAN KNJIG ZA OTROKE IN ZAKLJUČEK BRALNEZNAČKE

Letošnje šolsko leto je bilo za BRALNO ZNAČKO prav posebno. V maju je namreč minilo natanko 60 let, odkar so prvič podelili bralne značke.

Tudi letos se Bralna značka, tako kot vsako leto, končuje z 2. aprilom, mednarodnim dnevom knjig za otroke (rojstni dan Hansa Christiana Andersena).

Že v lanskem kot tudi v letošnjem šolskem letu nam je srečanje ob zaključku Bralne značke s pisateljem Boštjanom Gorencem Pižamo preprečila epidemija. Tudi letos srečanja v živo žal ne bomo uspeli izpeljati, zato smo ga prestavili na oktober 2021. Upam, da nam bodo časi takrat bolj naklonjeni. Da bomo vsi skupaj lažje dočakali pisateljev obisk, nam je Boštjan Gorenc Pižama pripravil kratek nagovor. Prisluhnite mu, naj bo v spodbudo vsem bralcem in tudi tistim, ki to še postajate in  v množici knjig še vedno iščete tisto, ki je napisana prav za vas.

NACIONALNA IZMENJAVA KNJIŽNIH KAZALK

Letos smo se odločili, da se bomo pridružili projektu Nacionalna izmenjava knjižnih kazalk. Projekt je namenjen povezovanju šol, šolskih knjižnic in učencev ter spodbujanju branja. S tem namenom učenci izdelajo knjižne kazalke in si jih nato po pošti izmenjajo z učenci druge šole. V projektu so sodelovali učenci 6. a in 7. a, ki so kazalke izdelali v okviru predmeta Likovna umetnost, pod mentorstvom učiteljice Bojane Glavan. Kazalke smo si izmenjali z učenci OŠ Frana Metelka iz Škocjana.

Nastale so zares čudovite kazalke. Verjamem, da bo branje ob izvirno izdelanih kazalkah še bolj prijetno.

NARAZEN, A VENDARLE SKUPAJ

Začel se je e-slovenski knjižni sejem

Narazen, a vendarle skupaj je osnovno vodilo letošnjega tako drugačnega, posebnega sejma. Še nikoli v 48-letni sejemski zgodovini ni bilo tako.

Organizatorji so se odločili, da pripravijo virtualni, spletni sejem, ki bo dogajanje prenesel v naše domove, na splet. Potekal bo od 23. do 29. 11. 2020.

Vstop na knjižni sejem bo preko spletne strani www.knjiznisejem.si, kjer bo izhodišče, srečevališče in presečišče spletnih dogodkov in virtualni prostor za nakupovanje knjig večine slovenskih založb. Vabim vas, da obiščete katerega izmed spremljevalnih dogodkov, pogovorov, nastopov in prenosov v živo.

OBVESTILO – KNJIŽNIČNA IZPOSOJA V ČASU ŠOLE NA DALJAVO

Nekateri učenci si pretekli teden niste uspeli izposoditi knjig v šolski knjižnici, zato vas lepo vabim, da mi naslove knjig, ki bi jih radi brali oz. jih potrebujete za domače branje, bralno značko (slovensko in angleško), sporočite na moj e-naslov: barbara.kavcic@guest.arnes.si. Knjige vam bom pripravila in prinesla pred vhod šole, samo sporočite mi vnaprej, da se uskladimo, kdaj bi prišli ponje. Istočasno mi prebrane oz. izposojene knjige lahko tudi vrnete. Za lažjo komunikacijo me lahko kontaktirate tudi na tel. št. 01/362 52 86.

Lepo vas pozdravljam in želim prijetne in predvsem zdrave počitnice,

knjižničarka Barbara Kavčič

MEDVOŠKA KNJIŽNA TRANSVERZALA 2020/2021

Tudi letos se bomo pridružili projektu Knjižnice Medvode – Medvoški knjižni transverzali. Projekt je namenjen osnovnošolskim otrokom in njihovim družinam. Z njim želimo spodbujati družinsko branje in bralne navade ter tudi spoznavanje občine Medvode.

Vsi, ki se nam boste pridružili, boste zbirali žige v za to namenjenem kartončku. Dobite ga v šolski knjižnici ali v knjižnici Medvode. Več o projektu si lahko preberete tudi na spletni strani Knjižnice Medvode: https://www.knjiznica-medvode.si/medvoska-knjizna-transverzala-1-news

Nacionalni mesec skupnega branja 2020

V preteklem tednu se je zaključil projekt Nacionalni mesec skupnega branja. Učenci so izpolnjevali knjižni bingo, v okviru katerega so opravljali različne bralne naloge. Vsi so si prislužili pohvalo za sodelovanje, najbolj vztrajne bralce pa čaka tudi knjižna nagrada. Prav vsem in vsakemu posebej iskreno čestitam in vas še naprej vabim k branju, v naročje besed in kraljestvo zgodb.  Naj se vaše bralno potovanje nadaljuje in se nikoli ne konča.

BEREMO SKUPAJ – za znanje in zabavo
Nacionalni mesec skupnega branja

Tudi letos se bomo priključili Nacionalnemu mesecu skupnega branja, ki bo potekal od 8. 9. do 11. 10. 2020. Na kakšen način bomo sodelovali letos, si lahko preberete spodaj:

Šolska knjižničarka, Barbara Kavčič

(Skupno 1.765 obiskov, današnjih obiskov 1)