Šolska knjižnica je namenjena vsem učencem, učiteljem in strokovnim delavcem šole. V šolski knjižnici vsi obiskovalci upoštevamo knjižnični red. Urnik izposoje je napisan na vratih knjižnice in velja za celo šolsko leto, knjižnica je izjemoma zaprta, kadar je knjižničarka odsotna zaradi nadomeščanj odsotnih učiteljev ali spremstva učencev.

ZAKLJUČEK BRALNE ZNAČKE ZA PRETEKLO ŠOLSKO LETO

V torek, 5. 10. 2021, nas je ob zaključku lanskoletne Bralne značke obiskal BOŠTJAN GORENC – PIŽAMA, pesnik, pisatelj, prevajalec, komik … kot si pravi sam – človek s črkami.

Na varni razdalji smo se zbrali v šolski telovadnici, kjer nam je avtor na zanj značilen humoren način predstavil  svoja avtorska dela za najmlajše (Kaj se skriva očku v bradi, Si že kdaj pokusil luno?) in malo večje (sLOLvenski klasiki, Reformatorji v stripu, Moj lajf), prevode priljubljenih del, kot so Pasji mož in Kapitan Gatnik. Prisluhnili smo pravljici Pozabljiva kapica, raperski pesmi, manjkala ni niti Zdravljica – predstavil jo je kar s čustvenčki.

Ob tej priložnosti še enkrat čestitam vsem učenkam in učencem, ki ste v lanski jubilejni 60. sezoni uspešno zaključili Bralno značko, in si želim, da se ob koncu letošnjega šolskega leta ob obisku avtorja zberemo še v večjem številu.

Kdo nas bo prišel obiskat, pa naj zaenkrat ostane še skrivnost.

knjižničarka Barbara Kavčič

NACIONALNI MESEC SKUPNEGA BRANJA

https://nmsb.pismen.si/wp-content/uploads/2021/08/BEREMO_SKUPAJ_PLAKAT_420_594_2021.jpg

Na mednarodni dan pismenosti, 8. 9., se začenja Nacionalni mesec skupnega branja, ki se mu bomo pridružili tudi na naši šoli. Z akcijo Beremo skupaj želimo podpreti promocijo branja, ozaveščati o omenu branja, bralni pismenosti in bralni kulturi.

Učenci bodo v okviru akcije Beremo skupaj reševali knjižni bingo, skupaj z učiteljicami nekajkrat tedensko glasno brali, na dan zlatih knjig, 17. 9., pa začeli tudi z BRALNO ZNAČKO.

Knjižni bingo 1.–3. razred

Knjižni bingo 4.–5. razred

Knjižni bingo 6.–9. razred

K skupnemu branju v domačem okolju  vabimo tudi vse vas. Letos je namreč izpostavljeno prav družinsko branje, v ta namen je zaživela zelo uporabna spletna stran Družinska pismenost https://druzina.pismen.si/ .

Berimo skupaj!

knjižničarka Barbara Kavčič

Šolska knjižničarka, Barbara Kavčič

(Skupno 2.252 obiskov, današnjih obiskov 1)