Dragi otroci, spoštovani sodelavci,

res je, kot so dejali voditelji današnje, malce krajše prireditve, ki jo zaradi koronskih ukrepov oddajamo preko šolskega ozvočenja, da je državni praznik dan samostojnosti in enotnosti poseben in tudi zelo pomemben dan v zgodovini slovenskega naroda. Morebiti se te pomembnosti tudi po 31. letih še ne zavedamo prav dobro.

Privoščim vam, da ste ponosni na svoje korenine, na svoj narod, bodite ponosni na svoje prednike, ki so našo domovino zelo ljubili in spoštovali ter se dobro zavedali bogastva kulturne dediščine, še posebej pa bogastva slovenskega jezika in pesmi.

Dragi šolarji, naši mladi Slovenke in Slovenci, veselite se življenja, spoštujete ljudi, ki vas poučujejo in vzgajajo, pripravljajo za vas hrano in skrbijo za urejenost šolskih prostorov, spoštujte člane svojih družin, le tako se bo naša domovina Slovenija lahko še dolgo suvereno in samostojno ohranila.

Naj ob prihajajočem prazniku še omenim, da je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport za vse učenke in učence ter zaposlene poslalo pisala z napisom SLOVENIJA 30, saj leto 2021 mineva v praznovanju 30. obletnice razglasitve samostojne in neodvisne Republike Slovenije.

Spoštovani sodelavci, dragi otroci, v teh dneh bomo praznovali tudi božično novoletne praznike. Naj bo božič prijeten, prežet s toplino, mirom, ljubeznijo. Vam in vsem vašim domačim želim veselo praznovanje na Silvestrovo! Z vedrim upanjem pričakujmo predvsem zdravo in srečno leto 2022, ki naj v vse naše družine prinese upanje, varnost, zdravje in spoštovanje!

Blagoslovljene božične praznike ter s ponosom prežet dan samostojnosti in enotnosti želim, v novem letu pa vse najlepše!

Blagoslovljene božične praznike ter….
… s ponosom prežet dan samostojnosti in enotnosti!

24. december 2021                                    Damijana Božič – Močnik

Utrinek z današnje “koronske” prireditve.

(Skupno 398 obiskov, današnjih obiskov 1)