Ponedeljek, 14. 2. 2022

Srečno smo prispeli na Soriško planino in še v soncu opravili preizkus znanja smučanja ter se razdelili v tri skupine. Nato smo ob rahlem sneženju smučali do zaprtja smučišča. Po malici je ena skupina vadila tek na smučeh, ena je kopala snežne luknje in iskala »zakopane v plazu«, tretja skupina pa se je preizkusila v krpljanju. Hrana je bila za vse obroke odlična. Lahko smo dobili tudi dodatek. Po dobri večerji smo predstavili še vsak svojo sobo. Predstavitve so vključevale čarovniške trike, vice, ples, petje in igro. Kar hitro smo zaspali, saj smo bili utrujeni.

Torek, 15. 2. 2022

Po obilnem zajtrku smo dopoldne med snežinkami vijugali po sveže zasneženem smučišču. Po kosilu nas je čakalo reševanje matematičnih nalog in družabne igre v naših sobah. Popoldan smo se po skupinah spet preizkusili v teku na smučeh, krpljanju in kopanju snežnih lukenj. Naredili smo tudi snežake in snežke za sošolce in sošolke, ki žal niso mogli iti z nami. Pred večerjo smo s papirno tehniko izdelovali steklene lanterne, s katerimi se bomo v primernem vremenu odpravili na večerni sprehod.  Za večerjo smo bili zelo veseli dunajskih zrezkov in ocvrtega krompirčka. Zvečer pa smo se zabavali ob pripovedovanju šal in uprizarjanju pantomim.

Sreda, 16. 2. 2022

Zbudili smo se v zasneženo pravljično jutro. Dobro smo se okrepčali z zajtrkom, pospravili sobe in se podali na sveže poteptano smučišče. Na strminah smo sukali zavoje skoraj tri ure z vmesnim odmorom za malico. Pri kosilu smo presenetili Nino, ki je danes praznovala rojstni dan. Zapeli smo ji »Vse najboljše« in ji prinesli sladico. Po kosilu smo si privoščili zaslužen počitek, nato pa smo še zadnjič po skupinah opravili krpljanje, tek na smučeh in bivakiranje. Pred večerjo smo imeli pouk slovenščine in družbe. Po večerji pa smo dokončali lanterne in se z njimi podali v vetrovno zimsko noč. Temu primerno je bil tudi sprehod nekoliko krajši, saj nam je veter navihano ugašal svečke. Preizkusili smo se tudi v krajšem kvizu. S tem smo si prislužili manjši posladek. Zvečer smo popadali v postelje in hitro zaspali.

Četrtek, 17. 2. 2022

Danes pa nas je obiskala še gosta megla. Nismo je bili kaj prida veseli, saj nam je onemogočila predzadnjo smuko. Vseeno pa smo dopoldan izkoristili za tekmovanje v teku na smučeh. Udeležili smo se ga vsi in prav vsi smo dali vse od sebe. Bili smo kar izmučeni, zato se je počitek po kosilu zelo prilegel. Ko smo si nabrali novih moči, smo se spet preoblekli v kombinezone. V bližnjem gozdu smo gradili snežne trdnjave, kopali rove, se spuščali po snežnih toboganih in se naužili zimskih radosti. Pred večerjo nam je gorski reševalec Marko povedal vse o varnem gibanju v gorah, o pripravi na smučanje, turno smučanje in pohode v gore. Po večerji smo imeli razglasitev rezultatov tekme. Nagrade smo dobili tudi za uspešno pospravljanje sob, upoštevanje navodil na terenu in lepo obnašanje v jedilnici. Tri sobe so dobile enako število točk in si s tem delile 1. mesto. 5. b razred pa se je odpravil še na nočni pohod z lanternami. Z mislijo na jutrišnji dan in srečanje z našimi najdražjimi smo hitro zaspali.

(Skupno 639 obiskov, današnjih obiskov 1)