PRVI DAN

Do našega doma v Radencih smo se vozili kar tri ure. Ko smo prišli v malo vas, je avtobus komaj zvozil zadnji ovinek do doma. Vendar mu je uspelo in srečno smo prispeli v majhno vasico Radenci. Ko smo se razpakirali, smo se razgledali. Vreme je bilo vroče in sončno, tako da smo se preoblekli v kratke rokave. Najprej smo poslušali navodila in opise o aktivnostih, ki nas čakajo. Nato smo imeli kosilo in po kosilu smo imeli prosti čas: igrali smo odbojko, se gugali na gugalnici ter se pogovarjali in počivali v sobah. Na popoldanskih aktivnostih smo se razdelili v dve skupini. Ena skupina je imela aktivnost “Življenje v reki”. Šli smo do reke Kolpe, ker smo izvajali različne eksperimente in iskali živali, ki živijo v reki. Druga skupina se je naučila osnov kanuizma. Medtem ko smo se vozili po reki, smo pobrali tudi smeti na obali. Do večerje smo se ponovno družili in igrali odbojko. Po večerji smo šli na nočni pohod po vasi. Sprehodili smo se po energijskih točkah. Vsak si je zaželel željo. Po pohodu smo se odpravili v sobe ter se pripravili za spanje.

SOBA 1 in 2 

DRUGI DAN (TOREK)

Dan se je začel tako, da smo tarnale, kako so postelje neudobne in da smo slabo spale. Zajtrk je bil klasično okusen. Po zajtrku se je ena skupina odpravila v gozd, kjer smo videli močerada, iskali živalske iztrebke in druge sledi živali. Druga skupina je odšla na kanuje. Ker je pihal veter, smo se namučili z veslanjem preko brzic. Vendar smo se vseeno imeli super in se nasmejali. Nihče ni padel v vodo!  Delavnica “Življenje v reki” je bila vsem zelo zanimiva, saj smo iskali in lovili živalice v vodi, jih raziskovali in analizirali.

Po kosilu je imela ena skupina na programu kolesarjenje. Na začetku smo bile motivirane, nato pa nam je z vsakim kilometrom naša moč upadala. Zelo se nam je zdelo nepravično, da je naš vodja imel električno kolo, me pa ne. Prekolesarili smo kar 12 kilometrov! Druga skupina se je ponovno odpravila k reki Kolpi na delavnico “Z IKT v naravo”. Snemali smo animacijske filmčke z materiali iz narave. Komaj čakamo, da si na koncu tedna pogledamo naše izdelke.

Zelo smo bile žalostne in ganjene, ker je morala ena sošolka domov. Ob odhodu domov smo ji vsi zapeli za rojstni dan, ki ga je imela danes.

Med prostim časom smo seveda igrali odbojko in namizni tenis. Zelo smo bile šokirane, da je bila za večerjo špinača namesto »prekuha«(???). Po večerji smo lahko božali živali, ki jih imajo v domu. Zvečer smo igrali odbojko, nato pa se odpravili družiti v sobe, saj smo imeli zelo aktiven dan in smo bili “prekurjeni.”

SOBA 4

TRETJI DAN (SREDA)

Zjutraj smo se zbudili ob kokodakanju petelina, kar je bilo nekaterim zelo nadležno. Prav tako smo je bilo oblačno vreme. PO zajtrku smo se ponovno razdelili v dve skupini. Ena skupina je šla na izlet ob Kolpi s kolesi, kar je nekaterim bila muka, drugim pa mala malica. Druga skupina pa je odšla do reke, kjer so snemali animacijske filmčke. Imeli smo še štafetne in socialne igre v naravi: zelo smo se zabavali, morali pa smo tudi veliko razmišljati. Nato je začelo deževati, tako da danes v prostem času nismo mogli igrati odbojke zato je bil počitek po kosilu dolgočasen. Popoldan smo delali znamenito belokranjsko pogačo. Aktivnost nam je bila zelo zanimivo. Svoje pogače smo zvečer tudi pojedli in ne samo da so bile zelo lepo oblikovane, bile so tudi zelo okusne!

Zvečer smo imeli delavnico s kačo. Učiteljica nam je povedala ogromno zanimivosti o kačah. Prinesla je tudi hišnega ljubljenčka Newtona. Kdor je želel , ga je lahko držal na rokah in celo imel okoli vrata. S tem se je dan končal. Šli smo v sobe in se pripravili za spanje.  

DAN 4 (ČETRTEK)

Danes smo se prebudili v deževno jutro. Po zajtrku smo tako večinoma imeli aktivnosti v domu. Z dežniki smo šli na ogled kulturne dediščine v vasi. Ogledali smo si sto let staro hišo in videli, kako so ljudje živeli nekoč. V domu smo vsi uspešno priplezali na vrh plezalne stene, naučili pa smo se tudi, kako se lahko orientiramo v naravi brez kompasa. Po kosilu smo se učili starih belokranjskih plesov ter si ogledali tradicionalno belokranjsko nošo. Pri tej aktivnosti smo se zelo zabavali. Naučili smo se tudi delati različne vozle. Za večerjo smo imeli odlično pizzo. Po večerji smo se uredili za zabavo, ki smo jo imeli z šolo iz Mojstrane. Skoraj tri ure smo plesali in peli.

V petek je odhod iz Radencev ob 14.00. Pričakovan prihod pred šolo je okoli 16.30

(Skupno 749 obiskov, današnjih obiskov 1)