Microsoftova programska oprema

Vsi učenci in učitelji, ki želimo uporabljati Microsoftovo programsko opremo, sledimo spodnjim navodilom:

  1. korak: AAI račun naše šole. Učitelji in učenci imamo že ustvarjen AAI račun. To je račun, ki ga uporabljamo za opravljanje kolesarskega izpita in nam tudi omogoča dostop do spletnih učilnic naše šole. Temu računu pravimo šolska spletna identiteta in je oblike ime.priimek@os-pirnice.si. Starši učencev, ki računa AAI še nimajo, naj zahtevek za odprtje računa pošljejo na mail: urska.wertl@guest.arnes.si. Pregled zbranih podatkov in spremembo gesla lahko opravite na spletni strani: https://mdm.arnes.si/Prijava/Login.aspx .
  2. korak: Pijava z AAI računom v Oblak 365. Kliknite na spletno stran: https://o365.arnes.si/ in se prijavite (zgornji desni kot). S to prijavo vas bo sistem povezal z računom Office 365.
  3. korak: Obiščite spletno stran: https://www.office.com/ in se prijavite z AAI računom. Sedaj imate omogočen dostop do zbirke Office 365.

Nekateri učenci ste že imeli ustvarjen Office račun. Tudi za vas velja, da se morate najprej prijaviti v Oblak 365. Kliknite na spletno stran: https://o365.arnes.si/ in se z AAI računom prijavite (zgornji desni kot). S to prijavo vas bo sistem povezal z računom Office 365. Nato pa z AAI računom vstopate na spletno stran: https://www.office.com/. S starim geslom za Office račun sedaj ne vstopajte več v račun. Vse prijave bodo preko AAI računa.  Nove licence bodo dostopne preko AAI prijave.

F-secure antivirusni program za domačo rabo

Vsi, ki bi želeli uporabljati antivirusni program F-secure za domačo rabo, izpolnite izjavo. Izjavo in več informacij najdete na spletni strani http://f-secure.si/mss/domaca-uporaba/. Izpolnjene izjave oddajte Urški Wertl ali jih pošljite na mail: urska.wertl@guest.arnes.si.

Za več informacij se obrnite na  urska.wertl@guest.arnes.si.

Prisrčen pozdrav,

Urška Wertl

(Skupno 562 obiskov, današnjih obiskov 1)