Spoštovani sopotnice in sopotniki na poti znanja,

za nami je še eno zahtevno leto. Leto preizkušenj, preizpraševanj, leto spominov na nekdanje čase, a hkrati leto novih zgodb, novih dosežkov, novih zavez in načrtov za prihodnost.

Kljub vsem preprekam in izzivom, ki nam jih prinaša nova družbena realnost, nam je iztekajoče leto potrdilo, da nam uspeva, čeprav pogosto na drugačen način kot smo bili vajeni dosedaj.

Uspeva nam, uspeva našim otrokom, učencem, dijakom in študentom. Uspeva našim znanstvenikom, našim športnikom. In zaradi njihovih uspehov uspeva nam vsem.

Vrtčevski, šolski, fakultetni, športni prostori so kljub nepredvidljivosti virusa zaradi našega razuma in razumevanja postali varni prostori, v katerih se lahko nemoteno uči in dela.

Zato mi dovolite, spoštovani pedagoški delavke in delavci ter vsi ostali zaposleni v vzgoji in izobraževanju, raziskovalke in raziskovalci, športniki, mladi, da se od leta 2021 in od vas poslovim z iskreno zahvalo. Zahvalo, ker ste razumeli in zmogli kljub vsem prilagoditvam. Da ste stebri obstoja in nadaljnjega razvoja našega vzgojno-izobraževalnega, raziskovalnega in športnega sistema. Da ste tudi to leto preko številnih uspehov pokazali, da se da in zmore. Posebej z veliko mero razumevanja, strpnosti, medsebojnega sodelovanja, pa tudi poguma, iznajdljivosti in inovativnosti.

Ponosna sem, da smo resor, ki ima ključno vlogo pri iskanju rešitev v boju z virusom. Brez vrhunske znanosti, ki nam je ponudila cepivo in zdravilo, brez izobraženih strokovnjakov ter zdravstvenega osebja, ki predano pomagajo reševati življenja in iskati rešitve za naprej, bi bilo stanje sobivanja z virusom še mnogo bolj zaskrbljujoče in bolj zahtevno. Empatija, srčnost, pomirjujoče spodbudne, tople besede in medsebojno spoštovanje, ponos nad doseženimi uspehi, tudi in posebej naših vrhunskih športnikov, znanstvenikov, mladih, ki dosegajo izjemne rezultate na tekmovanjih iz znanj, pa so tisti prepotrebni žarki dobrega, ki nas delajo močnejše in pripravljene na lepši jutrišnji dan.

Naj nam ti uspehi, takšna predanost služijo kot spodbuda in navdih za leto, ki prihaja.

Naj bo leto 2022 dobro in zdravo, skupaj si ga naredimo prijaznega in lepega.

Želim vam tople praznične dni, preživite jih v miru, v krogu vam dragih ljudi.

Srečno. Ostanite zdravi.

Vabljeni k ogledu posnetka poslanice ministrice prof. dr Kustec.

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)