Drugošolci so s svojimi učiteljicami srečno prispeli v CŠOD Lipa, kjer bodo preživeli tri dni v različnih dejavnostih. Razvrščeni so po sobah, imajo lepo vreme.

Privoščimo jim, da se do petka v sklopu šole v naravi čim več naučijo, postanejo bolj samostojni, naužijo svežega zimskega zrak.

1.dan, 1. 2. 2023: Končno smo dočakali dan odhoda in našo prvo šolo v naravi. Po jutranjem slovesu od staršev smo z nekaj solzicami v očeh, z veliko radovednosti ter polni pričakovanj odrinili na pot. Pot, ki se je zdela dolga, smo si krajšali s petjem in prijetnim čeblanjem. Bolj smo se bližali našemu cilju, bolj smo bili neučakani.

Ob prihodu v majhno vasico Črmošnjice, nas je toplo pozdravilo sonce. Zadovoljno smo vstopili v CŠOD Lipa, kjer so nas prijazno sprejeli. Najprej smo se razporedili in namestili po sobah, pomalicali in se odpravili raziskovat bližnjo okolico. Za jutranje solzice ni bilo več časa niti ne prostora. Vsi zadovoljni smo sledili vsem dogodkom, ki so nas zaposlovali in navduševali skozi dan.

Sledilo je okusno kosilo prijaznih kuharic. Potem pa spet aktivnosti. Najprej sankanje in dričanje po snegu. Malo učenja o zakonitostih fizike, kjer smo se igrali z različnimi prevoznimi sredstvi ter tako spoznavali sile, pospeške …

Čeprav je bilo videti, da se v en dan ne da spraviti nič več zanimivega, nas je čakala obilna večerja. Po njej pa priprave na jutrišnji dan in zabava ob številnih ponujenih družabnih igrah. Čeprav smo si zelo želeli v postelje, je bilo težko zaspati. Dan bi z veseljem še malo podaljšali.

2. dan, 2. 2. 2023: Novo jutro, nov dan, nova doživetja … Najbolj zagnani so ga želeli začeti že ob petih zjutraj. Pa so potem vseeno v šepetu ostali v postelji do jutranje budnice. Sledil je zajtrk, za njim pa neprestano celodnevno dogajanje z veliko akcije in adrenalina: spretnostne igre, tek na smučeh, vragolije na snegu ter za polno dozo doživetij še nočni pohod s petrolejkami. Res uživamo! Nekaterim je hudo, da bo kmalu potrebno oditi domov, drugim misel na dom prinese le utrujenost sama.

Zvečer pa, ko smo bili vsi že v pižamah in so učiteljice mislile, da bomo samo še popadali v postelje (joj kako so se zmotile), smo se udeležili še disco večera, ki ga je organizirala šola, ki je z nami v CŠOD Lipa gostovala istočasno. Plesali smo in peli in se zelooo zabavali. Še utrujenost je izginila.

3. dan, 3. 2. 2023: Danes se je vse začelo bolj umirjeno. V dan smo “pokukali” malo pred sedmo uro – baterije je vendarle potrebno napolniti. Smeh na obrazih nam je narisala misel, da prihajamo domov. A pred tem nas je čakalo še kar nekaj obveznosti. Najprej je bilo potrebno pospraviti sobe, spakirati kovčke in nahrbtnike, zatem sta sledili še dejavnosti povezani z raziskovanjem in ustvarjanjem. Pri prvi smo se prelevili v vremenoslovce. Opazovali smo vreme, merili temperaturo zraka, snega in tal – vsi smo lahko poizkusili. Potem smo bili eko ustvarjalni, saj smo v parih izdelali lastni eko papir. Nadobudno smo trgali star odpadli papir, koščke namakali, miksali, cedili in valjali – nastal je nov. A vseeno malo drugačen, ne tak kot je v naših zvezkih. Čeprav smo ob tem ozaveščali pomembnosti reciklaže, je za nas vse skupaj sam postopek predstavljal predvsem veliko zabave.

Čas je hitro bežal, že smo še zadnjič sedli za jedilno mizo, napolnili svoje želodčke, potem pa se širokih nasmehov vkrcali na avtobus. Mami, ati prihajam domov!

(Skupno 821 obiskov, današnjih obiskov 1)