sreda, 29. 11. 2023 – 1. dan šole v naravi v Črmošnjicah,

Na poti v Črmošnjice nas je spremljalo raznoliko vreme. Od sonca, megle, dežja, pa vse do snega, saj nas je na koncu poti veselo pozdravil prvi sneg.

Sledila je malica, po njej pa težko pričakovana razporeditev po sobah. Polni vneme in veselja smo jih uredili, nadeli vsaki svoje ime in se zadovoljni odpravili na krajši sprehod po vasi.

Čeprav se je zdelo, da je za nami že polno novih doživetij, so nas popoldne čakale še številne raznolike dejavnosti. Najprej učna pot ob prečudovitem Divjem potoku, kjer smo ugibali uganke, iskali škrate in pokukali v pravi zaklad. Potem pa še razne pastirske igre – te so nas prestavile v stoletje nazaj. In pa pravi belokranjski plesi, ki so nas pustili precej zadihane.

Izgledalo je, da se bomo samo še zvalili v postelje, pa temu ni bilo tako. Zakurili smo pravi taborni ogenj, ob njem prepevali pesmi in kar je bilo najslajše – pekli in se sladkali s penicami.

Polni vseh vtisov in doživetij smo težko zaspali, saj adrenalinu v naših žilah ni bilo konca.

četrtek, 30. 11. 2023 – 2. dan šole v naravi v Črmošnjicah

Kljub temu, da smo prejšnji večer pozno zaspali, smo zjutraj prehiteli jutranji svit. Po zajtrku smo se z dežniki odpravili na pohod po Črmošnjiški dolini.

Nadaljne dejavnosti so potekale v domu in zunaj: izdelovali smo eko papir, igrali različne športne igre in spoznavali belokranjsko kulturo. Zvečer smo prisluhnili večerni zgodbi, za presenečenje pa nas je čakal pravi pižama žur.

petek, 1. 12. 2023 – 3. dan šole v naravi v Črmošnjicah

Druga noč je bila daljša in dobre volje smo se zbudili v sončno jutro. Po zajtrku smo pospravili sobe in spakirali svoje kovčke.

Ker se je začel praznični mesec, smo se lotili peke prazničnih piškotov. Vsak je oblikoval in okrasil svojega. Vmes smo se preizkusili v izdelovanju gugalnic in tehtnic.

Čakalo nas je kosilo in že je bil čas za odhod domov. Na poti proti domu pa nas je pozdravila še mavrica.

(Skupno 433 obiskov, današnjih obiskov 1)