1. dan (zapisala Liam in Filip)

Na poti v Bohinj smo celo pot na avtobusu poslušali glasbo in zraven glasno peli. Ko smo prišli v tabor, so nam predstavili tabor, kako bo potekal dan in pravila. Nato smo se razdelili v šotore in razpakirali. Razdelili smo se v tri taborniške vode. Po kosilu smo igrali odbojko. Popoldan smo imeli aktivnosti: uživali smo v kanujih, učili smo se o tabornikih in Triglavskem narodnem parku. Po večerji smo šli v gozd nabrati veje in hlode, saj smo zvečer postavili ogenj. Ob ognju smo peli. Sledilo je tuširanje in nato smo se zavili v spalne vreče in šli spat. 

2. dan:

Zjutraj smo se odpravili na pohod na Šijo. Bil je čudovit sončni dan. Do Vogla smo se peljali z nihajko. Pohod je bil naporen, ampak je bil vreden, saj je bila čudovita narava in razgled na vrhu. Na vrhu imeli pravo planinsko malico: kruh in pašteto ali marmelado. Zabavno je bilo, ko smo si naredili sendviče s keksi in marmelado. Po kosilu smo izkoristili sončen dan in se ohladili v Bohinjskem jezeru. Popoldan smo po vodih v gozdu nabirali material za izdelovanje splavov in maket ter za večerni ogenj. Zvečer smo se ponovno zbrali ob ognju, peli in si pekli penice. Danes je bil dan zelo naporen, tako da bomo verjetno zelo dobro spali. 

Loti je o razgledu na vrhu Šije zapisala takole: 

“Ko pogledaš na levo, vidiš oblake kot morje razlite daleč naokrog, ki se čez visoke vrhove gora kot slap izlivajo v dolino. Ko pogledaš na desno, vidiš čudovit razgled. Potke, ki se vijejo navzdol po pobočju, občasne travničke in skalovje. Najbolje je tam ležati in uživati, a le za nekaj minut.”

Na povezavi je nekaj utrinkov današnjega dne:

https://drive.google.com/drive/folders/1ALw0_sfT2XLox4DAL0TX90RfLVij4Lr7

3. dan:

Zjutraj smo se zbudili v prijetno toplih šotorih. Po zajtrku smo imeli orientacijski tek. Razdelili smo se v dve skupini znotraj voda. Dobili smo kompase, tablice in navodila za pot. Na vsakih deset minut je ena skupina odšla v gozd. Dve skupini sta se zelo izgubili, zato smo ostale skupine mora zelo dolgo čakati. Med čakanjem smo igrali družabne igre. Ko je bila končno na vrsti naša skupina, smo se odpravili v gozd. Glavna naloga je bila, da smo morali poiskati QR kode, na katerih so bila navodila za naše naloge (npr. selfie vseh članov). 

Po kosilu smo se z vetrovkami in nahrbtniki odpravili na pohod okoli Bohinjskega jezera. Pot ni bila naporna, zato smo lahko hitreje in bolj sproščeno hodili ter se vmes pogovarjali. Ustavili smo se tudi v trgovini, kjer smo si kupili prigrizke za tekmo zvečer. Na poti okoli jezera nas je ujel dež! Po večerji smo se z navijaškimi rekviziti zbrali v koči in si ogledali tekmo. Kljub temu, da smo zelo, zelo navijali, so naši košarkaši za las izgubili. Malo razočarani in prijetno utrujeni od celega dneva smo se odpravili spat. 

https://drive.google.com/drive/folders/1B8qO5Z4iHCaYt6Dqz3QjFCd1mJNljTnt

4. dan (zapisali Zoja in Nevia):

Zjutraj smo se zbudili v dokaj sončno jutro. Po zajtrku smo se odpravili na krajši sprehod do pokopališča, kjer smo si ogledali grobove vojakov, ki so umrli v prvi svetovni vojni. Ko smo se vrnili v tabor, smo izkoristili lepo vreme in igrali odbojko. Po kosilu smo imeli tekmo na kanujih. Nato pa se je začelo grdo vreme, zato smo bili v koči. Najprej smo po skupinah izdelovali plakate. Naredili smo turistične ponudbe za Bohinj. Nato smo šli v veliki šotor, kjer smo iz prej nabranega materiala v gozdu izdelovali makete tabora in splave. Pred večerjo je bil velik naliv, zato smo ostali v koči in se igrali družabne igre. Ko se je stemnilo, smo pripravili prostor za zabavo. Nato smo imeli najboljšo zabavo! Nato smo se uredili za spanje in se odpravili spat.

Še par utrinkov: 

https://drive.google.com/drive/folders/1GKqsMRJwotCMJ4CGxDDSzkRpbKoCOXxC?usp=sharing

(Skupno 906 obiskov, današnjih obiskov 1)