Osmošolci smo varno prispeli v Bohinj. Vreme imamo fantastično, sonček sije…

Po prihodu v Bohinj smo se razdelili po šotorih. Po kosilu smo se v prostem času šli ohladiti v jezero, nato pa smo delali po skupinah: naučili smo se pravilno voziti s kanuji, spoznali osnove taborništva ter pravila Triglavskega narodnega parka. Nato smo nabirali veje za ogenj. Zvečer smo ob spustu zastave zapeli taborniško himno ter nato zakurili ogenj. Nato smo ob ognju peli pesmi ter tudi naredili plesno-pevski dvoboj. Prijetno utrujeni smo se nato odpravili v šotore in zaspali.

Danes imamo spet sonček in smo pravkar na poti na korita Mostnice.

Dan 2: Zjutraj smo se zgodaj zbudili,da smo se pripravili na pohod. Pospravili smo šotore za ocenjevanje ter se odpravili na korita Mostnice in okoli Bohinjskega jezera. Zelo je bilo naporno zato smo ‘zmazali’ kosilo. Po počitku smo se odpravili k jezeru, kjer smo imeli vodne aktivnosti (supanje, plavanje, kanu).Po večerji smo nabirali drevje,vendar ga na žalost nismo nabrali dovolj in nismo mogli zakuriti ognja. Zato smo v koči delali aktivnosti v delovnem zvezkih po skupinah. Nato smo se odpravili spat, saj nas je zjutraj čakal naporen pohod.

Dan 3: Danes smo zgodaj vstali ter se odpravili proti nihalki, ki nas je zapeljala do Vogla. Pot smo nadaljevali proti Rodici. Po treh urah smo dosegli vrh, visok 1966 m. Kljub temu, da smo bili utrujeni, smo bili veseli, da nam je uspelo. Ko smo se vrnili v tabor, smo si spočili. Po večerji smo ob tabornem ognju peli pesmi in se družili.
Dan 4:

Danes smo po zajtrku ponovno po skupinah izvajali razne aktivnosti: vozili smo se s kanuji, s kolesi smo se peljali do vojaškega pokopališča iz 1.svetovne vojne ter se vozili s kanuji. Po kosilu smo se šli osvežiti v jezero, nato pa smo nadaljevali s popoldanskimi aktivnostmi: vožnja z kanujem, supanje in spoznavanje elementov taborniške uniforme – kroja. Nato smo vsi šli na supe in kanu ter naredili skupinsko fotografijo. Zvečer smo imeli “češki party”- vsi smo prišli smešno oblečeni. Zelo smo se zabavali, izbrali smo tudi najboljšega plesalca in plesalko. Danes ponoči bomo izvajali straže,česar se vsi zelo veselimo.

(Skupno 374 obiskov, današnjih obiskov 1)