TA VESELI DAN BRANJA

V ponedeljek, 3. 12. 2018, ob 17. uri se je na OŠ Pirniče odvijal dogodek Ta veseli dan branja. Dogodek sta organizirali gospa knjižničarka Barbara Kavčič in Literarni klub z učiteljico Tadejo Klun Lenarčič, sodeloval pa je tudi otroški pevski zbor z gospo Emo Gortnar.

Po nagovoru gospoda ravnatelja Janeza Sečnika, smo se učenci predstavili z interpretacijo poezije ter prepevanjem pesmi o literarnih junakih. Sledilo je odprtje razstave Slovenski literarni liki, za katero so svoje ilustracije prispevali učenci od 1. do 9. razreda. Ko je bilo predstave konec, so si lahko gledalci postregli s piškoti in sadjem.

Med ogledom razstave so lahko obiskovalci na Cankarjevi stojnici vzeli Cankarja za na pot. Cankarjeve kratke misli smo izbrali učenci, jih prepisali na lističe in jih zvezali s trstjem.

Ustavili so se lahko tudi ob panojih z visečimi knjigami – minutka za branje – ter prelistali ali prebirali aktualne in zanimive odlomke iz knjig za otroke in odrasle

Knjigoljubi so lahko zamenjali knjige v kotičku Knjižni podarim-dobim, ki je potekal tako, da je vsak lahko prinesel svojo knjigo in jo zamenjal za drugo.

Prireditev je bila vključena tudi v Medvoško knjižno transverzalo, ki spodbuja družinsko branje, obiskovanje kulturnih prireditev in spoznavanje znamenitosti v domači občini. Če si prišel na prireditev, si pridobil nov žig. Marsikdo pa je šele na prireditvi izvedel in se vključil v projekt.

Učenci literarnega kluba OŠ Pirniče

(Skupno 123 obiskov, današnjih obiskov 1)