TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK je leta 2011 nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije. Ta projekt je osrednje dogajanje DNEVA SLOVENSKE HRANE, ki ga je Vlada RS leta 2012 razglasila in ga obeležujemo vsako leto tretji petek v mesecu novembru. Letos bo to 16. november. Tudi tokrat  bomo posebej poudarili pomen zdravega prehranjevanja in zagotavljanja hrane iz lokalnega okolja. Zajtrkovali bomo kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

 

Še vedno premalo otrok zjutraj pred prihodom v šolo zajtrkuje, zato je prav, da jih spomnimo na pomembnost prvega obroka v dnevu. Star pregovor pravi, da prazna vreča ne stoji pokonci, znano pa je tudi, da se tisti, ki zajtrkuje, lažje uči, je bolj produktiven in ima boljši spomin.

 

Vsebina letošnjega dneva slovenske hrane se osredotoča na pomen zdravih tal in njihovo vlogo pri pridelavi kakovostne ter zdrave hrane.

 

Več si lahko preberete na spletni povezavi:

http://www.mkgp.gov.si/delovna_podrocja/promocija_lokalne_hrane/dan_slovenske_hrane/